Δεκατρία νέα κρούσματα - Μεγαλώνει το cluster στον Εθνικό Άχνας


September 26, 2020
Δεκατρία νέα περιστατικά της νόσου COVID-19, από σύνολο 3,220 εργαστηριακών διαγνώσεων, ανακοίνωσε σήμερα Σάββατο (26/09) το Υπουργείο Υγείας. 
 
Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, μεγαλώνει η αλυσίδα κρουσμάτων στον Εθνικό Άχνας καθώς εντοπίστηκαν τρία νέα περιστατικά ενώ ένα ακόμη άτομο προστέθηκε στην αλυσίδα εταιρείας.
 
Αναλυτικά τα κρούσματα: 
 
Έξι από πτήσεις:
 
1. Τα 3 άτομα ήρθαν από το Βέλγιο στην Λάρνακα στις 25/9.
2. Ένα άτομο από την Αίγυπτο στην Λάρνακα στις 25/9.
3. Ένα άτομο από την Γερμανία στην Λάρνακα στις 25/9.
4. Ένα άτομο από το Ισραήλ στην Λάρνακα στις 25/9.
 
Πέντε από ιδιωτική πρωτοβουλία:
 
1. Τα 3 άτομα είναι από το cluster του Εθνικού Άχνας. Οι 2 είναι ποδοσφαιριστές (ο ένας ανέφερε πονοκέφαλο) και ο 3ος είναι στέλεχος της ομάδας και ανέφερε πονόλαιμο.
2. Το 4ο άτομο ανέφερε αδυναμία στις 22/9 οπότε και έκανε τεστ με αρνητικό αποτέλεσμα. Ανέπτυξε βήχα και έκανε ξανά εξέταση χθες.
3. Το 5ο άτομο είναι εργαζόμενος στην εταιρεία όπου εντοπίστηκαν άλλα 5 άτομα και ανακοινώθηκαν στις 23/9 (μια Κύπρια και 4 Τσέχοι). Το σημερινό κρούσμα είχε κάνει την εξέταση στις 22/9 μαζί με τους άλλους εργαζόμενους με αρνητικό αποτέλεσμα. Στις 24/9 ανέπτυξε συμπτώματα και επανέλαβε την εξέταση. Το cluster έχει 6 άτομα.
 
Ένα από παραπομπή από γιατρό: Πρόκειται για άτομο που είχε συμπτώματα και παραπέμφθηκε από ιατρό στα Ιατρεία Δημόσιας Υγείας.
 
Ένα από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια Γενικών Νοσοκομείων: Αφορά ηλικιωμένο άτομο με συμπτώματα.
 
Επιπλέον, διεκπεραιώθηκαν οι ακόλουθες εργαστηριακές εξετάσεις, χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος:
 
-Από δείγματα που λήφθηκαν μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, διεκπεραιώθηκαν 228 εργαστηριακές εξετάσεις,
-Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχου δομών μεταναστών, διεκπεραιώθηκαν 29 εργαστηριακές διαγνώσεις,
-Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος εργαστηριακού ελέγχου 5,000 ατόμων ηλικίας 18-40 ετών σε χώρους με μεγάλο συγχρωτισμό ατόμων, ολοκληρώθηκαν 764 εργαστηριακές εξετάσεις,
-Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του δειγματοληπτικού εργαστηριακού ελέγχου 3,000 ατόμων στην Επαρχία Λάρνακας, διεκπεραιώθηκαν 101 εργαστηριακές διαγνώσεις, και
-Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχου μαθητών, εκπαιδευτικών και προσωπικού σχολικών μονάδων, ολοκληρώθηκαν 281 εργαστηριακές διαγνώσεις.
 
Συνεπώς, και με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 1,684.
 
Επιπρόσθετα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου νοσηλεύονται συνολικά 14 άτομα θετικά στον ιό SARS-CoV-2, τρία εκ των οποίων στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.
 

Comments(0)

Log in to comment