Εντός του 2021 το ανακαινισμένο ξενοδοχείο "Αγορά" στα Λεύκαρα


August 25, 2020
Το κόστος αναπαλαίωσης και ανακαίνισης του ξενοδοχείου υπολογίζεται περίπου στο 1,5 εκατομμύρια ευρώ.

Εντός του 2021 αναμένεται να αρχίσει η λειτουργία του ανακαινισμένου παλαιού ξενοδοχείου «Αγορά» στα Λεύκαρα, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Λευκάρων Σοφοκλής Σοφοκλέους.
 
Πρόσθεσε ότι «τον περασμένο χρόνο υπογράφηκε συμφωνία μεταξύ ξένου επενδυτή που δραστηριοποιείται στην Κύπρο και της Ιεράς Μητρόπολης Τριμυθούντος στην οποία ανήκει το ξενοδοχείο «Αγορά», για ενοικίαση του χώρου και διαχείριση του για περίοδο 60 περίπου χρόνων. Το κόστος αναπαλαίωσης και ανακαίνισης του ξενοδοχείου υπολογίζεται περίπου στο 1,5 εκατομμύρια ευρώ».

 Εξήγησε ότι «η συμφωνία των δύο πλευρών προνοεί δέσμευση εκ μέρους του επενδυτή για λειτουργία του κτιρίου ως ξενοδοχείο, όπως λειτουργούσε και πριν από δέκα περίπου χρόνια. Ακόμα συμφωνήθηκε ότι θα διατηρηθεί η αρχιτεκτονική του κτιρίου, ότι η αδειοδότηση που είχε πάρει ο χώρος θα παραμείνει ως έχει, ενώ δεν θα υπάρξει οποιαδήποτε ανάπτυξη που θα προσβάλλει το περιβάλλον και την αρχιτεκτονική των Λευκάρων».
 
Ο κ. Σοφοκλέους σημείωσε πως «οι εργασίες ανακατασκευής του ξενοδοχείου «Αγορά», στο κέντρο του Δήμου άρχισαν πριν μερικούς μήνες και συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς, ενώ αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του 2021. Το ξενοδοχείο βρίσκεται σε ένα νευραλγικό σημείο στα Λεύκαρα και η επαναλειτουργία του αναμένεται ότι θα αναζωογονήσει την τουριστική κίνηση στη περιοχή».
 
Σε σχετική ερώτηση ο Δήμαρχος εξέφρασε ικανοποίηση για το γεγονός ότι «ένα σοβαρό πρόβλημα που ταλάνιζε για πολλά χρόνια τα Λεύκαρα έχει μπει σε πορεία υλοποίησης. Το ξενοδοχείο «Αγορά» που ανήκε στον Δήμο Λευκάρων, βρίσκεται εκτός λειτουργίας εδώ και περίπου 10 χρόνια και έχει υποστεί λεηλασίες» είπε και σημείωσε πως «η εικόνα του εγκαταλελειμμένου κτιρίου, δημιουργούσε μια άσχημη οπτική εικόνα και αποτελούσε εστία μικροβίων σε μια περιοχή η οποία δέχεται καθημερινά μεγάλο αριθμό τουριστών, ντόπιων και ξένων».
 
Με τη λειτουργία του ξενοδοχείου ως Boutique Hotel, είπε ο κ. Σοφοκλέους «αναμένουμε ότι θα ενισχυθούν σημαντικά οι τουριστικές κλίνες στα Λεύκαρα που είναι ένας αγροτουριστικός προορισμός. Παράλληλα θα αυξηθούν οι θέσεις εργασίας στη περιοχή ενώ ταυτόχρονα θα βελτιωθεί και η τουριστική υποδομή της ορεινής Λάρνακας».

Comments(0)

Log in to comment