Υπό όρους χωρίς μάσκα οι εκπαιδευτικοί - Αντίδραση γονέων


September 16, 2020

Το πράσινο φως για την προσωρινή αφαίρεση της μάσκας από τους εκπαιδευτικούς την ώρα της διδασκαλίας, νοουμένου ότι θα τηρούνται οι αποστάσεις των δύο μέτρων, άναψε το Υπουργείο Υγείας, το οποίο ωστόσο τονίζει ότι δεν θα πρέπει να γίνεται κατάχρηση της σχετικής ρύθμισης.

Η διαφοροποίηση του πρωτοκόλλου σε σχέση με τη χρήση της μάσκας από τους εκπαιδευτικούς εν ώρα διδασκαλίας προέκυψε μετά από επιστολή των συνδικαλιστικών οργανώσεων των εκπαιδευτικών στο Υπουργείο Υγείας.

Το Υπουργείο Υγείας σημειώνει πάντως ότι παραμένει σε ισχύ η γενική υποχρέωση των εκπαιδευτικών για τη χρήση της μάσκας κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε κλειστούς χώρους.

Εξάλλου, σε ό,τι αφορά τη χρήση μάσκας από εκπαιδευτικούς που αντιμετωπίζουν χρόνια καρδιοαναπνευστικά προβλήματα ή άλλα σοβαρά νοσήματα, η εξαίρεση της υποχρεωτικής χρήσης θα πρέπει να εξετάζεται εξατομικευμένα κατά περίπτωση για κάθε ασθενή.

Αντιδρούν οι Γονείς Μέσης Εκπαίδευσης

Την έντονη δυσφορία της με τη σημερινή ανακοίνωση από το Υπουργείο Υγείας, που παραχωρεί το δικαίωμα προσωρινής αφαίρεσης της μάσκας από τους εκπαιδευτικούς για να γίνονται πιο κατανοητοί στους μαθητές, νοουμένου ότι τηρείται η απόσταση των δύο μέτρων, εκφράζει η Συνομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης σημειώνοντας ότι «η μονομερής αυτή χαλάρωση των μέτρων μας ανησυχεί ιδιαίτερα».

Αναμένουμε από το αρμόδιο Υπουργείο και την Επιδημιολογική Ομάδα, αναφέρει η Συνομοσπονδία, να διαχειριστεί άμεσα το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με σεβασμό και προς στους μαθητές, οι οποίοι όποτε τους έχει ζητηθεί έδειξαν κατανόηση, συνέπεια και υπεύθυνη στάση.

Επισημαίνεται ότι για τους ίδιους λόγους που ζητήθηκε η χαλάρωση της νομοθεσίας για τους καθηγητές, υποβλήθηκε αίτημα και από τη Συνομοσπονδία για τους μαθητές και πως αυτό έπρεπε να απαντηθεί την ίδια χρονική στιγμή.

«Για τον ίδιο ακριβώς λόγο και ο μαθητής όταν θα πρέπει να μιλήσει στην τάξη θα πρέπει να έχει το δικαίωμα να αφαιρεί την μάσκα για να γίνεται κατανοητός από τον εκπαιδευτικό του. Να υπενθυμίσουμε ότι ο προφορικός λόγος στη Μέση Εκπαίδευση, βαθμολογείται σύμφωνα με τις διάφορες μορφές αξιολόγησης και σε καμία περίπτωση δε θέλουμε να αδικηθούν τα παιδιά μας», σημειώνεται.

Η Συνομοσπονδία αναφέρει ότι η απόφαση για αφαίρεση μάσκας από εκπαιδευτικούς δεδομένου ότι τηρούνται οι αποστάσεις οδηγεί σε άνιση μεταχείριση των 42.000 χιλιάδων μαθητών της Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης.

Ταυτόχρονα, σημειώνει, η εν λόγω απόφαση θα είναι η αφορμή για να ανοίξει ο Ασκός του Αιόλου στα σχολεία και να αρχίσουν πλέον δικαιολογημένα οι διαμαρτυρίες και οι αντιδράσεις των μαθητών "αλλά και όλων εμάς των γονιών για την ανισότητα που δημιουργείται".

«Σύμφωνα με πληροφορίες μας, έχουμε ήδη τα πρώτα περιστατικά απειθαρχίας των μαθητών, γεγονός που μας ανησυχεί ιδιαίτερα. Πολύ φοβόμαστε ότι τα μεμονωμένα σήμερα περιστατικά θα αυξηθούν τις επόμενες μέρες προκαλώντας σωρεία προβλημάτων και θέτοντας σε κίνδυνο την ομαλή λειτουργία των σχολείων και την υγεία παιδιών και εκπαιδευτικών», καταλήγουν οι οργανωμένοι γονείς.

Πηγή: philenews

Comments(0)

Log in to comment