Μόλις μάθαμε γιατί δεν πρέπει να φορτίζεις την μπαταρία του κινητού σου μέχρι το 100%!


December 18, 2020

Ήξερες ότι δεν πρέπει να φορτίζεις το κινητό σου μέχρι το 100%;

Το κινητό σου χάνει συνέχεια μπαταρία και πρέπει να το φορτίζεις συνέχεια; Έχεις σκεφτεί μήπως κάνεις κάτι λάθος εσύ με τη φόρτιση και δεν φταίει η συσκευή; Ένα από τα σημαντικότερα λάθη που κάνουμε όλοι είναι ότι φορτίζουμε το κινητό μας μέχρι το 100%. Όταν φτάνει στο 100% η θερμοκρασία του αυξάνεται και αυτό δεν είναι καλό.

Η αλήθεια είναι ότι τα smartphones τα χρησιμοποιούμαι όλη την ώρα. Παίζουμε, σερφάρουμε στο ίντερνετ, μιλάμε με φίλους και γνωστούς μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Έχουμε όλοι ή οι περισσότεροι τουλάχιστον, τη συνήθεια να αφήνουμε το κινητό μας να φορτίζει όλο το βράδυ ώστε να το πάρουμε μαζί μας στη δουλειά και αυτό να είναι πλήρως φορτισμένο. Αυτό το κάνουμε γιατί δεν έχουμε το χρόνο ή τη διάθεση να περιμένουμε να φτάσει η μπαταρία σε ένα ικανοποιητικό και να αφαιρέσουμε τον φορτιστή.

Όλα αυτά συμβάλλουν στο να πέφτει πολύ γρήγορα η μπαταρία του κινητού. Όμως, αν φορτίζεις το κινητό σου μέχρι το 99% και, όχι, μέχρι το 100% θα δεις μεγάλη διαφορά στη διάρκεια της μπαταρίας.

Επίσης, το κινητό σου δέχεται συνεχόμενα ρεύμα κατά τη διάρκεια της φόρτισης και το ποσοστό της μπαταρίας είναι αρκετές φορές “εικονικό”! Μπορεί η μπαταρία σου να έχει φτάσει την πλήρη φόρτιση, αλλά να μην αποτυπώνεται στην οθόνη.

Οπότε, το να φορτίζεις το κινητό σου μέχρι να γράψει η οθόνη 99% είναι ένας ασφαλές και δοκιμασμένος τρόπος για να έχει μεγάλη διάρκεια η μπαταρία σου! Δες το παρακάτω βίντεο για να μάθεις περισσότερα!

Το σωστό είναι να φορτίζει κάποιος το κινητό από το 40% μέχρι το 99% και να φροντίζει να βρίσκεται πάντα πιο πάνω από το 50%.

Comments(0)

Log in to comment