Νικολαϊδης: Οι βροχές κάλυψαν το 170% της βροχόπτωσης για Δεκέμβριο


December 31, 2021

Οι βροχές που έπεσαν σε αρκετές περιοχές στην Κύπρο, αν συνυπολογιστούν στο αθροιστικό ύψος του Δεκεμβρίου έχουν ξεπεράσει το 170-180% της βροχόπτωσης για τον μήνα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο Διευθυντής της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Κλεάνθης Νικολαΐδης.

 

Ανέφερε ότι όπως εξελίχθηκε ο καιρός επικαιροποιήθηκε η προειδοποίηση που είχαμε από το κίτρινο επίπεδο στο πορτοκαλί επίπεδο από χθες η ώρα 5 το απόγευμα μέχρι σήμερα η ώρα 4 το απόγευμα.

«Αναμένεται να συνεχιστούν οι βροχές, κατά τόπους θα είναι παρατεταμένες. Στο ορεινό Τρόοδος δεν σταμάτησε να βρέχει καθ΄ όλη την διάρκεια της ημέρας και της νύκτας. Αρκετές περιοχές στην Κύπρο έχουν πιάσει την κανονική βροχόπτωση του Δεκεμβρίου μέσα σε 24 ώρες. Αν συνυπολογιστούν οι βροχές στο αθροιστικό ύψος του Δεκεμβρίου ίσως ξεπεράσουν και το 170-180%», είπε.

Ο καιρός από το απόγευμα, συνέχισε, βελτιώνεται αισθητά έτσι ώστε στην αλλαγή του χρόνου ο καιρός να είναι κυρίως αίθριος.

«Το Σαββατοκύριακο θα είναι με παροδικές νεφώσεις και πιθανότητα μεμονωμένης βροχής. Την ερχόμενη εβδομάδα, Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη θα είναι κυρίως αίθριος ο καιρός με λίγες παροδικές νεφώσεις. Οι θερμοκρασίες είναι κάπως πεσμένες λόγω της νεφοκάλυψης αλλά θα κυμανθούν στα κανονικά επίπεδα για την εποχή», πρόσθεσε.

Comments(0)

Log in to comment