Πώς το υγιές εργασιακό περιβάλλον ενισχύει την παραγωγικότητα των εργαζομένων


September 30, 2021

Τις περισσότερες ώρες της μέρας, τις περνάμε στον εργασιακό μας χώρο, αφιερώνοντας όχι μόνο χρόνο αλλά και πολύτιμη ενέργεια. Πόσο σημαντικό ρόλο παίζει, τελικά, να δουλεύεις σε ένα υγιές εργασιακό περιβάλλον;

Έρευνες δείχνουν ότι ένα καλό εργασιακό περιβάλλον επηρεάζει άμεσα την παραγωγικότητα των υπαλλήλων, προσδίδοντας ένα θετικό πρόσημο στην επίδοση της επιχείρησης. Όσο πιο καλές συνθήκες επικρατούν σε μια επιχείρηση τόσο περισσότερο μεγαλώνει το αίσθημα ικανοποίησης που αντλούν οι εργαζόμενοί της, γεγονός που τους δίνει το κίνητρο να γίνονται συνεχώς καλύτεροι. Όταν οι εργαζόμενοι δουλεύουν με όρεξη και όχι διεκπεραιωτικά, αυτό βγαίνει προς τα έξω, ενισχύοντας έτσι την εικόνα της εκάστοτε εταιρείας αλλά και τη φήμη που την συνοδεύει ως εργοδότης.

Και πώς επιτυγχάνεται ένα υγιές εργασιακό περιβάλλον; Η λέξη κλειδί είναι η εμπιστοσύνη. Η σχέση εμπιστοσύνης που κτίζεται ανάμεσα σε εργοδότη και εργαζόμενους παίζει καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία του καλού κλίματος και αυτό πηγάζει από την αξιοπιστία της εταιρείας, το σεβασμό προς τον εργαζόμενο και τη δίκαιη αντιμετώπισή του.

Το εργασιακό περιβάλλον στο οποίο οι εργαζόμενοι εμπιστεύονται τους ανθρώπους που τους εργοδοτούν, αισθάνονται περήφανοι για τη δουλειά τους και απολαμβάνουν τη συνεργασία με τους συναδέλφους τους, μπορεί να χαρακτηριστεί ως ιδανικό.

Η αγαπημένη αλυσίδα εστιατορίων μικρών και μεγάλων, McDonalds, από το 1997 όπου άνοιξε το πρώτο εστιατόριό της στις Φοινικούδες στη Λάρνακα, θέτει τον άνθρωπο στην κορυφή των προτεραιοτήτων της. Μάλιστα, μετά από αξιολόγηση του ανθρώπινου δυναμικού της, η McDonald’s εξασφάλισε την πιστοποίηση Great Place to Work® - Certified™. Πρόκειται για μια σημαντική διάκριση που προσδίδει στην εταιρεία το πλεονέκτημα του εργοδότη επιλογής σε μία ευρέως ανταγωνιστική αγορά.

Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο που όταν η McDonald’s αναφέρεται στους ανθρώπους της, κάνει λόγο για τη μεγάλη οικογένειά της, αντιμετωπίζοντας τον κάθε εργαζόμενο ξεχωριστά, σε όποια θέση των εστιατορίων της κι αν βρίσκεται.

Παρόλο που το 2020 ήταν η χρονιά που έφερε τις μεγαλύτερες -ίσως- προκλήσεις στον τομέα του επιχειρείν, η McDonald’s κατάφερε να παραμείνει προσηλωμένη στις αξίες, το όραμα και τους στόχους της, μένοντας πιστή στην ανθρωποκεντρική της προσέγγιση. Παρά την περιρρέουσα αβεβαιότητα, κατάφερε να διασφαλίσει ένα υγιές και ασφαλές εργασιακό περιβάλλον, διατηρώντας όλες τις υφιστάμενες θέσεις εργασίας και ανακοινώνοντας, παράλληλα, νέες θέσεις σε όλα τα εστιατόριά της στην Κύπρο.

Αξίζει να σημειωθεί οτι η McDonald’s Κύπρου είναι πρώτη επιχείρηση που ανήκει στον επισιτιστικό κλάδο – και μάλιστα με περισσότερους από 1200 εργαζόμενους – που πιστοποιήθηκε για το εργασιακό της περιβάλλον, σε μια περίοδο ιδιαίτερων προκλήσεων για τον κλάδο.

Η πιστοποίηση που παρέχει το “Great Place to Work” αποτελεί για την μεγάλη οικογένεια της McDonald’s μία σημαντική επιβράβευση για τη συνεχή προσπάθειά της να εμπνέει ταλαντούχους ανθρώπους να ενταχθούν, να παραμείνουν και να αναπτυχθούν εντός της εταιρείας.

Μια ισχυρή εταιρική κουλτούρα που βασίζεται στην εμπιστοσύνη, το σεβασμό, την αξιοπιστία, την υπερηφάνεια και την ομαδικότητα συμβάλλει στη συνεχή αναβάθμιση του εργασιακού περιβάλλοντος, που οφείλει να είναι και το ζητούμενο κάθε υγιούς επιχείρησης.

Comments(0)

Log in to comment