Αγκινάρες... μόνο για δείγμα στην περιοχή Κιτίου εξαιτίας του παγετού


February 14, 2020

Σοβαρές καταστροφές σε ανοιχτές καλλιέργειες στην επαρχία Λάρνακας προκάλεσε ο παγετός που έπληξε ολόκληρη την Κύπρο τις προηγούμενες ημέρες.

Το μεγαλύτερο πλήγμα δέχτηκαν οι φυτείες αγκινάρας στις περιοχές Κιτίου-Μαζωτού, που καταστράφηκαν σε ποσοστό μεγαλύτερο του 70 τοις εκατό. Παραγωγοί που μίλησαν στην κάμερα της εκπομπής Alpha Ενημέρωση ανέφεραν ότι είναι αναγκασμένοι να κόψουν και να πετάξουν τις αγκινάρες που δεν μπορούν να διοχετευτούν στο εμπόριο και να αναμένουν τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, για ενδεχόμενο επαναβλάστησης κάποιων καρπών.

"Για να εμφανίσουμε τις αγκινάρες στον κόσμο, στην αγορά οι παραγωγοί ποτίζουμε από τις αρχές Αυγούστου. Είναι πολλά τα εξοδα για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο."

Οι γεωργοί επισημαίνουν την ανάγκη άμεσης στήριξης από την Πολιτεία, ώστε να μπορέσουν να αποπληρώσουν κάποια από τα έξοδα που κατέβαλαν για καλλιέργεια της αγκινάρας.

"Σίγουρα φέυγεις από τον προϋπολογισμό σου. Αν έχεις "μάνα" θα φάεις, αλλιώς καταφεύγεις στον δανεισμό."

Οι ζημιές έχουν ήδη καταγραφεί από το Τμήμα Γεωργίας του Υπουργείου Γεωργίας και τις επόμενες ημέρες θα σταλούν τα σχετικά έντυπα στις αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης για την διεκδίκηση αποζημιώσεων.

Πηγή:https://www.alphanews.live/

Comments(0)

Log in to comment