Ακόμα δεν έχει αξιολογηθεί η προσφορά της Kition Ocean Holdings


February 11, 2020

Συγκεκριμένες και σαφείς απαντήσεις κυρίως για δύο καυτά ζητήματα περιμένει ο Δήμος Λάρνακας από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, ο οποίος θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο δημαρχείο την ερχόμενη Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου.

Στην πρώτη του επίσκεψη μετά το διορισμό του, ο Γιάννης Καρούσος θα κληθεί να ενημερώσει το Δήμο Λάρνακας πρώτα και κύρια για το θέμα της ενιαίας ανάπτυξης του λιμανιού και της μαρίνας και ειδικότερα για την πορεία της αξιολόγησης της προσφοράς που έχει υποβληθεί στο υπουργείο από κοινοπραξία ισραηλινών κυρίως συμφερόντων.

Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων έχει στα χέρια του την τελική προσφορά της κοινοπραξίας Kition Ocean Holdings από τις 26 Ιουλίου 2019, αλλά σχεδόν επτά μήνες μετά δεν έχει ακόμα ολοκληρώσει την αξιολόγηση. Ο Δήμος Λάρνακας θα ξεκαθαρίσει στον κ. Καρούσο ότι η ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού μαζί με τη μαρίνα είναι πρώτιστης και κομβικής σημασίας για τη Λάρνακα και θα καλέσει τον υπουργό να ενημερώσει επακριβώς για τη διαδικασία αξιολόγησης και τις διαβουλεύσεις ανάμεσα στο υπουργείο και την κοινοπραξία. Το δεύτερο θέμα στην ατζέντα της συζήτησης είναι ο δρόμος Λάρνακας – Δεκέλειας και συγκεκριμένα η τρίτη φάση. Ο δρόμος είναι ημιτελής, αφού έχουν κατασκευαστεί μόνο οι δύο πρώτες από τις συνολικά τέσσερις φάσεις.

Ο υπουργός θα κληθεί να δώσει απαντήσεις για το πότε θα προσφοροδοτηθεί η τρίτη φάση. Σύμφωνα με κυβερνητικές διαβεβαιώσεις, αυτή θα προσφοροδοτηθεί για κατασκευαστικές εργασίες εντός του 2020. Ο υπουργός θα έχει την ίδια μέρα στο δημαρχείο της Λάρνακας συναντήσεις με όλους τους δημάρχους της επαρχίας Λάρνακας.

Πηγή: https://dialogos.com.cy/

Comments(0)

Log in to comment