Απέραντη θλίψη… Έφυγε από τη ζωή ο Ρένος Ανδρέου


July 21, 2021

Έφυγε σήμερα από τη ζωή ο γενικός διευθυντής της McDonald’s Κύπρου Ρένος Ανδρέου, με την είδηση του θανάτου του να σκορπά απέραντη θλίψη στον επιχειρηματικό, και όχι μόνο, κόσμο της Κύπρου.  

Γεννημένος στο χωριό Αγγλισίδες της επαρχίας Λάρνακας, ο Ρένος Ανδρέου μετέβη το 1976 για σπουδές στην Αγγλία, τις οποίες εγκατέλειψε για να εισέλθει στον τομέα των εστιατορίων του Birmingham. Στο μεσοδιάστημα παντρεύτηκε και απέκτησε δυο παιδιά. Το 1981 μετακόμισε σε ιδιόκτητο εστιατόριο στο Coventry και σύντομα άνοιξε και δεύτερο.

Το 1992 ήταν η χρονιά της μεγάλης απόφασης για επιστροφή στην Κύπρο, όπου τέσσερα χρόνια μετά ίδρυσαν, μαζί με τον αδελφό του Μιχάλη, τη Family Restaurants Andreou. Την εταιρεία, που το 1997 έφερε στην κυπριακή αγορά τα McDonald’s, μετά από αδειοδότηση την οποία εξασφάλισε ο Μιχάλης.   

Ο Ρένος Ανδρέου διακρινόταν για τα αλτρουιστικά του αισθήματα, αλλά και για την αγάπη του για προσφορά, η οποία κατέστησε την εταιρεία του από τις ηγέτιδες στον τομέα της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, μέσω και του φιλανθρωπικού ιδρύματος της McDonald’s, RMHC.

Ξεχώριζε για την εντιμότητα, την προσήνεια, το πάθος του για τη δουλειά και την εξυπηρέτηση των καταναλωτών, οι οποίοι αντάμειβαν και ανταμείβουν καθημερινώς την McDonald’s Κύπρου με την επιλογή των εστιατορίων της.

Ο θανών είχε ενεργό ανάμειξη και στα αθλητικά δρώμενα του τόπου, έχοντας διατελέσει μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου ΑΕΚ Λαρνάκας, του οποίου ήταν διαχρονικός υποστηρικτής και χορηγός του.

Comments(0)

Log in to comment