Απευθείας πτήσεις από Λάρνακα


June 21, 2020

Αυξάνεται σταδιακά η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», με τα περιφερειακά αεροδρόμια, ανάμεσα στα οποία το αεροδρόμιο της Σκιάθου, να βρίσκονται στην τελική ευθεία για την 1η Ιουλίου.

Σταθερό παραμένει, στο μεταξύ, το ενδιαφέρον της Cyprus Airways, που ανοίγει και πάλι το πρόγραμμα των απευθείας πτήσεων σε πέντε αεροδρόμια, μεταξύ των οποίων το αεροδρόμιο της Σκιάθου.

Σύμφωνα με την marketing manager της Cyprus Airways, Κική Χάιδα, η εταιρεία επαναφέρει σταδιακά τις πτήσεις από Λάρνακα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Σκιάθο και Ρόδο, επισημαίνοντας πως η ελληνική αγορά είναι πολύ σημαντική.

H ιδιωτική αεροπορική κυπριακή εταιρεία επανέφερε το δρομολόγιο Λάρνακα-Αθήνα (στόχος είναι να καταστεί ημερήσιο) και την επόμενη εβδομάδα επαναφέρει το δρομολόγιο Λάρνακα-Θεσσαλονίκη (στόχος είναι να διεξάγεται 2-3 φορές την εβδομάδα). Αντίστοιχα, στις 2 Ιουλίου δρομολογεί το Λάρνακα-Ηράκλειο, στις 10 Ιουλίου το Λάρνακα-Ρόδος και στις 20 Ιουλίου το Λάρνακα-Σκιάθος. Τα δρομολόγια θα εκτελούνται 2 φορές την εβδομάδα έως τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Η πανδημία του κορονοϊού ανέτρεψε τα αρχικά σχέδια της εταιρείας, τα οποία συμπεριελάμβαναν την προμήθεια τρίτου αεροσκάφους (η εταιρεία επιχειρεί σήμερα με δύο), ενώ μετέθεσε και το καλοκαιρινό πρόγραμμα του 2020 στο 2021, τονίζοντας ότι την υπάρχουσα περίοδο το πρόγραμμα δρομολογίων είναι δυναμικό και εξαρτάται από την ζήτηση. Πάντως, όπως τόνισε, όσο πλησιάζουμε στην «καρδιά» του καλοκαιριού η ζήτηση βαίνει αυξανόμενη, κάτι το οποίο αποτελεί θετική εξέλιξη.

Σε ό,τι αφορά στην ενίσχυση της κυπριακής κυβέρνησης στις αερογραμμές, σχολίασε ότι «η ενίσχυση δεν είναι αρκετή γιατί το πλήγμα είναι πολύ μεγάλο».

Τέλος, ανέφερε ότι η εταιρεία έχει λάβει όλα τα μέτρα υγείας και ασφάλειας από τον Covid-19, τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους επιβάτες της, σύμφωνα με τον με τις συστάσεις της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών (IATA) και του ΠΟΥ. Σημειώνεται πως μέχρι τις αρχές Ιουνίου 2020, η Cyprus Airways έχει συμβάλει στον επαναπατρισμό πάνω από 4.000 Κυπρίων, πραγματοποιώντας πτήσεις από διάφορες χώρες της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής, ανάμεσα σε άλλες το Παρίσι, το Αμστερνταμ, η Ντόχα, το Γιοχάνεσμπουργκ, η Αγία Πετρούπολη, η Τζέντα, το Ριάντ, η Μόσχα κ.ά.

 

Comments(0)

Log in to comment