Άρχισε η κατασκευή 7 κυματοθραυστών στην Ορόκλινη με κόστος €4 εκ.


October 13, 2021

Άρχισε χθες στην παρουσία του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννη Καρούσου, η κατασκευή επτά κυματοθραυστών στη θαλάσσια περιοχή Ορόκλινη, όπως ανακοίνωσε το Κοινοτικό Συμβούλιο της περιοχής.


«Το έργο είναι αποτέλεσμα της συνεχούς και αδιάκοπης προσπάθειας των τελευταίων πέντε χρόνων, η οποία είχε αίσιο τέλος», αναφέρεται.

Προστίθεται ότι «το έργο θα κοστίσει περίπου 4 εκατομμύρια ευρώ με το  50% του κόστους να καλύπτεται από κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το 25% από το κράτος και το 25% από το Κοινοτικό Συμβούλιο Ορόκλινη».

Αρχικά θα ανακατασκευαστούν οι τρεις υφιστάμενοι κυματοθραύστες ανατολικά του ξενοδοχείου LEBAY, στη συνέχεια θα αποξηλωθεί ο βραχίονας μπροστά από το ξενοδοχείο και θα συνεχιστεί η κατασκευή επτά νέων κυματοθραυστών από το LEBAY και δυτικά.

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Ορόκλινη εκφράζει «θερμές ευχαριστίες στον Υπουργό Μεταφορών και τους Λειτουργούς του Υπουργείου καθώς και σε όλους τους πρώην και νυν βουλευτές της επαρχίας Λάρνακας οι οποίοι στάθηκαν όλα αυτά τα χρόνια του».

Σημειώνεται ότι παρόντες στην έναρξη των εργασιών ήταν ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Μεταφορών Σταύρος Μιχαήλ, ο Διευθυντής Δημοσίων Έργων Αντώνης Κουτσούλλη, ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Ορόκλινη Νεόφυτος Φακοντή και εκπρόσωποι της εταιρείας KASINOS.
 

Comments(0)

Log in to comment