Έμπρακτη στήριξη της οικονομίας και της κοινωνίας από τη Lidl Κύπρου


November 20, 2020

Στα €113 εκατομμύρια η συνολική συνεισφορά της εταιρείας στο ΑΕΠ το 2019 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της κοινωνικοοικονομικής επίδρασης που ανακοινώθηκαν στις 10 Νοεμβρίου 2020, η διεύρυνση του κύκλου εργασιών της Lidl στην Κύπρο την τελευταία δεκαετία επέφερε άμεσα και έμμεσα οφέλη στην οικονομία και την κοινωνία της Κύπρου.

Πιο συγκεκριμένα, , η συνολική συνεισφορά της Lidl στην κυπριακή οικονομία το 2019 ανήλθε στα €113 εκατομμύρια, (ποσοστό 0,51% του ΑΕΠ), σε σύγκριση με €55 εκατ. το 2011 (0,28% του ΑΕΠ), όπως προέκυψε από τα στοιχεία που έτυχαν επεξεργασίας από τον οίκο EY, ενώ η συνολική συνεισφορά της εταιρείας στα φορολογικά έσοδα του κράτους αγγίζει τα €23 εκατομμύρια, σε σύγκριση με €9 εκατομμύρια (0,14%) το 2011.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι θέσεις εργασίας που δημιούργησε η Lidl Κύπρου από 1.032 το 2011 αυξήθηκαν σε 1,948 το 2019, διπλασιάζοντας έτσι τις θέσεις απασχόλησης στα δέκα χρόνια της λειτουργίας της.

Οι άνθρωποι που υποστηρίζονται από το εισόδημα των θέσεων εργασίας που προσφέρει η Lidl ξεπερνούν τις 5 χιλιάδες σε σύγκριση με 2.786 ανθρώπους το 2011. Από κάθε άμεση σχέση εργασίας που προσφέρει η Lidl υποστηρίζονται περισσότεροι από άλλους δύο συνανθρώπους μας, αύξηση που αγγίζει το 50% σε σχέση με τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της Lidl πριν από δέκα χρόνια.

Κορυφαία θέση στις επενδύσεις της Lidl έχει η κοινωνία και το περιβάλλον, αφού εδώ και 10 χρόνια δημιουργεί αξία και δεσμεύεται να συνεχίσει με στόχο ένα καλύτερο αύριο για τα Προϊόντα, την Κοινωνία, τους Εργαζομένους, το Περιβάλλον και τους Εξωτερικούς Συνεργάτες. Οι συνολικές επενδύσεις σε κοινωνικές δράσεις και δωρεές το 2019 ξεπέρασαν τις €143 χιλιάδες σε σύγκριση με €96 χιλιάδες το 2011.

Όπως υπογράμμισε ο Γενικός Διευθυντής της Lidl Κυπρου, Σπύρος Κονδύλης, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης της πρώτης δεκαετίας από την κάθοδο της Lidl στην Κύπρο, «Για όλες και όλους εμάς, το σημαντικότερο είναι ότι καταφέραμε, μαζί με τους συνεργάτες μας, να μην ευημερούν οι αριθμοί στα χαρτιά, αλλά οι άνθρωποι και οι οικογένειές τους. Παίρνουμε σταθερά δύναμη από την εμπιστοσύνη και την αγάπη σας και συνεχίζουμε όλες και όλοι μαζί, να βαδίζουμε στον δρόμο για ένα καλύτερο αύριο».

Η κάθοδος της Lidl στην Κύπρο πριν από δέκα χρόνια υπήρξε ορόσημο στο λιανικό εμπόριο της χώρας αφού οριοθέτησε εκ νέου τις σχέσεις με τον πελάτη και έθεσε πάνω σε εντελώς καινούργια βάση τις καταναλωτικές συνήθειες του κοινού. Η Lidl εδώ και δέκα χρόνια προχωρά μαζί με τον τόπο και την εθνική προσπάθεια για ανάπτυξη και ευημερία, ώστε να γίνει η ζωή κάθε Κύπριας και κάθε Κύπριου καλύτερη.

Lidl 2010-2020: Eπιτεύγματα μιας δεκαετίας

  • Παραμένει ηγέτης στην υπεύθυνη επιχειρηματικότητα
  • Οδηγεί τις εξελίξεις στη βιώσιμη ανάπτυξη
  • Κάνει την πολυτέλεια καθημερινότητα
  • Αντλεί δύναμη από την εμπιστοσύνη και την αγάπη του καταναλωτικού κοινού

Η Lidl την επόμενη τριετία

  • Ακόμη 4 νέα καταστήματα και συνολικές επενδύσεις που θα φτάσουν τα €24 εκατομμύρια

Comments(0)

Log in to comment