Ένα σπάνιο και εντυπωσιακό μουσείο στην Λάρνακα που θα σε ενθουσιάσει


February 24, 2021

Στην καρδιά της αγαπημένης πόλης Λάρνακας βρίσκεται ένα σπάνιο μουσείο που ακούει στο όνομα «The Salt & Pepper Museum» και πραγματικά μπορεί να ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους.

Το Μουσείο Αλατιού και Πιπεριού, λοιπόν, είναι το τελευταίο μουσείο στο είδος του που ανοίγει μετά την επιτυχία του εμβληματικού μουσείου στο Ισραήλ.  Και ναι βρίσκεται και στην Κύπρο!

Πάνω από 22.000 εκθέματα δοχείων αλατιού και πιπεριού διακοσμούν το μουσείο «ταξιδεύοντας» το μυαλό μας σε άλλους κόσμους παραμυθένιους και ξεχωριστούς.  Ο δημιουργός του μουσείου, ο ισραηλινός συλλέκτης Eitan Bar-On, ήδη από το 2014 έχει συγκεντρώσει από ποικιλία αλατοδοχείων, με κάθε στοιχείο να κατέχει τη δική σου ξεχωριστή ιστορία. Ήρωες παραμυθιών, χαρακτηριστικές φιγούρες οι οποίες συνδέονται με πολλές χώρες του εξωτερικού και άλλα πολλά θα σε… ταξιδέψουν.

Σίγουρα μπορεί κάποιος να το χαρακτηρίσει ως ένα μουσείο τέχνης, πολιτισμού και αφήγησης αφού «πίσω» από κάθε φιγούρα κρύβεται και «βγαίνει» προς τα έξω μια αίσθηση που δημιουργεί όμορφες εικόνες δημιουργικότητας.

Δεν είναι ό, τι πρέπει για μια απόδραση από την καθημερινότητά μας μαζί με φίλους ή και την οικογένεια μας;

(99 053930) Φανερωμένης 51, Λάρνακα.

Comments(0)

Log in to comment