Ενισχύεται με δύο καρδιολόγους το Νοσοκομείο Λάρνακας


August 01, 2020

Ενίσχυση της Καρδιολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας με δύο νέους καρδιολόγους υπόσχεται ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας.

Σε απάντηση του χθεσινού δημοσιεύματος της εφημερίδας μας για αποψίλωση του τμήματος και υπολειτουργία του ένεκα αποχωρήσεων γιατρών, εκπρόσωπος του ΟΚΥπΥ ανέφερε στη “Χ” ότι σύμφωνα με ενημέρωση από την Επιστημονική Διεύθυνση των Νοσοκομείων Λάρνακας – Αμμοχώστου, στις 10 Αυγούστου θα ενταχθούν στο δυναμικό του τμήματος δύο νέοι ειδικοί καρδιολόγοι.

Αυτό θα ανεβάσει τον αριθμό των γιατρών στους πέντε, που είναι επαρκής για το συγκεκριμένο τμήμα, όπως πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του ΟΚΥπΥ, ο οποίος παραδέχθηκε ότι με τα σημερινά δεδομένα υπάρχει θέμα επαρκούς στελέχωσης αφού υπήρξαν παραιτήσεις. Συγκεκριμένα, τους τελευταίους μήνες αποχώρησαν τρεις καρδιολόγοι με αποτέλεσμα να παραμένουν στην Υπηρεσία μόνο τρεις αν και, όπως αναφέρθηκε στην εφημερίδα μας, ένας από τους παραιτηθέντες παραμένει ενεργός αφού διανύει την περίοδο ειδοποίησης.

Πέραν τούτου, άλυτο παραμένει προς το παρόν το θέμα της διεύθυνσης της Καρδιολογικής Κλινικής, η οποία είναι ακέφαλη από την παραίτηση του τέως διευθυντή την 1η Ιουλίου.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΟΚΥπΥ, γίνονται επίσης διευθετήσεις από την Επιστημονική Διεύθυνση του νοσηλευτηρίου για πλήρωση της θέσης του διευθυντή. Το πρόβλημα επανήλθε στην επιφάνεια από τους ίδιους τους καρδιοπαθείς με ανακοίνωση της προέδρου του Συνδέσμου Καρδιοπαθών και Φίλων Λάρνακας Λυγίας Φυσεντζίδου.

Η κ. Φυσεντζίδου σημείωσε ότι η Καρδιολογική Κλινική δεν μπορεί ν’ ανταποκριθεί στις ανάγκες των σχεδόν 30 χιλιάδων εγγεγραμμένων ασθενών και κάλεσε τους υπεύθυνους ν’ αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Comments(0)

Log in to comment