Γέμισε με λύματα η Δρομολαξιά – Φωτογραφίες


January 14, 2020

Υπερχείλισαν τα λύματα κτηνοτροφικών μονάδων στη Δρομολαξιά και κατέληξαν σε χωράφια, λένε οι Οικολόγοι 

 

Γέμισαν λύματα από παρακείμενες κτηνοτροφικές μονάδες τεμάχια γης στη Δρομολοξιά, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν οι Οικολόγοι – Συνεργασία Πολιτών.

Όπως το κίνημα αναφέρει σε δελτίο Τύπου, κατόπιν καταγγελιών που δέχθηκε το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών από κατοίκους της κοινότητας Δρομολαξιάς της επαρχίας Λάρνακας και ιδιοκτήτες τεμαχίων γης – πως τα τεμάχια τους γέμισαν λύματα από παρακείμενες κτηνοτροφικές μονάδες - ο Επαρχιακός Γραμματέας Λάρνακας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργος Χαραλάμπους μετέβη στο σημείο για να εξετάσει τις καταγγελίες.

Όπως συνεχίζει η ανακοίνωση, μετά από επιτόπια έρευνα, διαπιστώθηκε πως σε αρκετές μονάδες εκτροφής αγελάδων, δεν υπάρχει σωστή διαχείριση λυμάτων. Αποτέλεσμα είναι να διοχετεύονται τα λύματα σε αυλάκι που εφάπτεται των κτηνοτροφικών μονάδων και του δρόμου, τα οποία στο καταλήγουν σε παρακείμενα χωράφια. Όπως διαπιστώσαμε τα λύματα έχουν φθάσει μέχρι το περιτοίχισμα του κοιμητηρίου ενώ οι αγελάδες είναι σε ένα μονίμως ανθυγιεινό περιβάλλον αφού είναι κυριολεκτικά βουτηγμένες μέσα στη λάσπη.

Το Κίνημα Οικολόγων αναφέρει στην ανακοίνωση του πως, η απαράδεκτη κατάσταση στην οποία υποβάλλονται οι κάτοικοι και τα ζώα, δυσχεραίνει κάθε φορά που βρέχει στην περιοχή, με αποτέλεσμα τα λύματα να παραμένουν εντός των παρακείμενων χωραφιών και να δημιουργείται εστία μόλυνσης και πρόσφορο έδαφος για εκκόλαψη κουνουπιών τους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ παράλληλα όπως τονίζει πλήγμα υπέστησαν και οι γεωργοί, καθώς δεν δύναται να καλλιεργήσουν τα χωράφια τους λόγω των λυμάτων και οι καλλιέργειές τους έχουν καταστραφεί από την οξύτητα και τον όγκο των λυμάτων.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καλεί τον Δήμαρχο Δρομολαξιάς – Μενεού κ. Κύπρο Αδρονίκου να λάβει τα ανάλογα μέτρα για εξομάλυνση της απαράδεκτης κατάστασης κρίνοντας την πιο πάνω κατάσταση ως αδικαιολόγητη, ανεπίτρεπτη και εμπεριέχει κινδύνους για την υγεία των κατοίκων αλλά και των ίδιων των αγελαδοτρόφων και των ζώων τους.

 

Δείτε φωτογραφίες:

Πηγή:https://www.offsite.com.cy/

Comments(0)

Log in to comment