Κρύβουν κινδύνους οι τιμές ακινήτων σε Λεμεσό και Λάρνακα


May 23, 2020
Περιορίζεται η δυναμική για περαιτέρω ανοδική πορεία του τομέα των ακινήτων το 2020, λόγω μειωμένου ενδιαφέροντος από ξένους επενδυτές συνεπεία των αυστηρότερων κριτηρίων του Κυπριακού Επενδυτικού Προγράμματος.

 

Με βάση το τριμηνιαίο δελτίο που ανακοινώνει η Κεντρική Τράπεζα, από το δεύτερο τρίμηνο του 2019 και μετά η ζήτηση για ακίνητα που σχετίζονται με το ΚΕΠ παρουσιάζει επιβράδυνση, λόγω κυρίως της αλλαγής στα κριτήρια του προγράμματος τον Μάιο του 2019, γεγονός που δημιουργεί νέα δεδομένα και επηρεάζει σημαντικά τη δυναμική του τομέα των ακινήτων.

 

Υπό στενή παρακολούθηση συνεχίζει να έχει τα ακίνητα σε Λεμεσό αλλά και σε Λάρνακα η Κεντρική Τράπεζα, κρίνοντας ότι οι αυξήσεις των τιμών στις παραλιακές περιοχές ελλοχεύουν κινδύνους για ολόκληρη την αγορά ακινήτων. Η Κεντρική Τράπεζα από το τέλος του 2019 έχει βάλει στο κάδρο των εξελίξεων τα ακίνητα και στην πόλη της Λάρνακας διαπιστώνοντας ότι, όπως και στη Λεμεσό, οι τιμές στο παραλιακό μέτωπο αυξάνονται με ταχύτερους ρυθμούς από ό,τι αλλού. Αυτό οφείλεται εν μέρει στην αγορά ακινήτων από ξένους για να εξασφαλίσουν το κυπριακό διαβατήριο.
Όπως έχει επισημανθεί και σε προηγούμενα δελτία, συγκεκριμένες παραλιακές περιοχές της επαρχίας Λεμεσού, και πιο πρόσφατα της επαρχίας Λάρνακας παρουσίασαν πολύ ψηλές αυξήσεις, ιδιαίτερα στις τιμές διαμερισμάτων.

Comments(0)

Log in to comment