Λάσπη στη θάλασσα του Μενεού


August 06, 2020

Επισκέφθηκα πρόσφατα την παραλία του Μενεού που ευτυχώς δεν είναι πολυσύχναστη και την οποία επισκέπτομαι συχνά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Με έκπληξη διαπίστωσα ότι σε κάποιο σημείο της παραλίας υπήρχε κάτι σαν λάσπη και έτσι πήγα σε άλλο σημείο για να κολυμπήσω. Διερωτώμαι όμως εάν αυτοί που προκάλεσαν τη συγκεκριμένη απαράδεκτη κατάσταση είχαν άδεια να προβούν σε έργα σε εκείνη την ευαίσθητη περιοχή και εάν το εκεί δημαρχείο που έχει υπό την ευθύνη του την συγκεκριμένη παραλία, θα προβεί σε οποιοσδήποτε παρεμβάσεις, προκειμένου να επανέλθει η παραλία στα επίπεδα της ομορφιάς που είχε προηγουμένως.
Κώστας Β.

Το Μενεού, όπως και η Δρομολαξιά είναι δημαρχούμενες περιοχές. Επικεφαλής του Δήμου Δρομολαξιάς – Μενεού είναι ο δήμαρχος Κύπρος Ανδρονίκου ο οποίος ήταν σε συνάντηση χθες το πρωί όταν του τηλεφωνήσαμε στο γραφείο του. Η λειτουργός που απάντησε στην κλήση μας, είπε ότι αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης που είχε ο δήμαρχος, θα τον ενημέρωνε για το τηλεφώνημά μας ώστε να μας τηλεφωνήσει ο ίδιος. Όντως, μισή περίπου ώρα αργότερα, μας τηλεφώνησε ο δήμαρχος και άκουσε με προσοχή τα όσα αναφέρει ο αναγνώστης μας.

Όπως μας είπε, ο ίδιος δεν έχει πάει τις τελευταίες ημέρες στο σημείο της παραλίας που υποδεικνύει ο αναγνώστης μας για να έχει προσωπική άποψη επί του θέματος, όμως μας είπε ότι γνωρίζει τι ακριβώς γίνεται εκεί. Σε εκείνη την περιοχή, όπως μας εξήγησε στη συνέχεια, ιδιώτης πραγματοποιεί έργα προκειμένου να εμποδίσει την είσοδο της θάλασσας στην αυλή και στο σπίτι του. Με τους κυματοθραύστες που δημιουργήθηκαν στην περιοχή –όπως μας είπε- η θάλασσα βγήκε προς τα έξω και έτσι σπίτια που βρίσκονται εκεί κινδυνεύουν να πάθουν ζημιές, γι αυτό και οι ιδιοκτήτες τους προβαίνουν σε έργα προκειμένου να τα προστατεύσουν. Τα έργα που προκάλεσαν το πρόβλημα στο οποίο αναφέρεται ο αναγνώστης μας, γίνονται με άδεια της επαρχιακής διοίκησης Λάρνακας και για την έκδοσή της, έχει ενημερωθεί και το δημαρχείο Δρομολαξιάς – Μενεού.

«Τίποτα το παράνομο δεν έχει γίνει στην παραλία και η λάσπη που εμφανίζεται εκεί, είναι προσωρινό φαινόμενο που θα εκλείψει λίγο μετά την ολοκλήρωση των έργων» μας είπε.

Συμπληρωματικά μας ανέφερε ότι ο ίδιος αναμένει να υπάρξει και συνέχεια στα έργα που διεξάγονται αυτή τη στιγμή στην παραλία του Μενεού. Λόγω των προβλημάτων που προκλήθηκαν με τους κυματοθραύστες που δημιουργήθηκαν στην περιοχή Περβολιών, ιδιοκτήτες παραθαλάσσιων σπιτιών, στην προσπάθειά τους να προστατεύσουν τις περιουσίες τους, αναμένεται ότι θα ζητήσουν και εκείνοι άδειες από την επαρχιακή διοίκηση Λάρνακας ώστε να δημιουργήσουν ένα είδος ασπίδας μεταξύ των σπιτιών τους και της θάλασσας.

Πηγή:https://www.philenews.com/

Comments(0)

Log in to comment