Σ. Κάκος: Τέλειος προορισμός η Κύπρος για Affluent και High Net Worth Individuals


February 11, 2020

Είναι μια εταιρεία που ξεκίνησε ως μικρός εργολάβος και κατέληξε να ασχολείται με τέσσερις σημαντικούς τομείς της οικονομίας. Η εταιρεία Quality Group αποτέλεσε μια εκ των υποψηφίων των IN Business Awards στην κατηγορία Ανάπτυξη Γης και την παρουσιάζει ο President CEO, Σάββας Κάκος.

 

Η εταιρεία
Θα πρέπει να ταξιδέψουμε 28 τόσα χρόνια πίσω και να πούμε ότι ξεκινήσαμε σχεδόν από το μηδέν και καθ’ όλη τη διαδρομή δεν διστάσαμε να ρισκάρουμε, δεν σταματήσαμε να προσπαθούμε και να δημιουργούμε κάτι διαφορετικό, αλλά πιστεύω πάνω από όλα αυτό που μας κράτησε ζωντανούς σε μικρές και μεγάλες φουρτούνες ήταν ότι παραμείναμε πιστοί στις αρχές μας. Ξεκινήσαμε σαν μικροί εργολάβοι και καταλήξαμε να ασχολούμαστε με τέσσερις σημαντικούς τομείς της οικονομίας.

 

Οι προκλήσεις
Η μεγαλύτερη πρόκληση που είχαμε να αντιμετωπίσουμε ήταν η διαφορετικότητα. Προσπαθούσαμε καθ’ όλη την πορεία να κάνουμε το κάτι παραπάνω. Το ότι μείναμε συγκεντρωμένοι κυρίως στην επαρχία Λάρνακας μας βοήθησε πάρα πολύ. Μπορούσαμε με αυτό τον τρόπο να γίνουμε «Market Leaders». Το ότι αναπτυχθήκαμε και σε άλλους τομείς της οικονομίας, κυρίως μετά τη μεγάλη και παρατεταμένη κρίση του 2008 με 2014 έπαιξε το δικό του ρόλο στην επιτυχία.

 

Η επόμενη δεκαετία
Προβλέπω ότι θα υπάρξει σημαντική και σταθερή ανάπτυξη στον τομέα Ανάπτυξης γης και Κατασκευών στην Κύπρο. Σε κάθε μοντέρνα οικονομία αποτελεί ένα από τους σημαντικότερους τομείς της οικονομίας. Πάντα θα υπάρχει η ανάγκη για στέγαση ενός φοιτητή, ενός νεαρού ζευγαριού, κάποιου που έχει μια ευχέρεια στην πορεία της ζωής του να αγοράσει ή να κατασκευάσει το δικό του σπίτι. Πέραν από τις ανάγκες της τοπικής αγοράς, η Κύπρος μπορεί να ικανοποιήσει με τρόπο εντυπωσιακό τις ανάγκες της ξένης αγοράς σε ότι αφορά την εξοχική κατοικία ή ένα δεύτερο σπίτι. Ως νησί, η Κύπρος, που βρίσκεται στη Μεσόγειο, αποτελεί ένα τέλειο προορισμό για Affluent και High Net Worth Individuals. Αυτό δεν θα συμβεί μόνο γιατί η Κύπρος βρέχεται από την Μεσόγειο, αλλά και γιατί οι εταιρείες Ανάπτυξης γης και Κατασκευών πιο σοφές και έμπειρες δημιουργούν έργα, γεμάτα ποιότητα και φινέτσα δίνοντας ξεκάθαρο προβάδισμα στις παραλιακές πόλεις. Από εκεί και πέρα αναμένω να είναι εξαιρετικά δυνατοί και κάποιοι με έντονη ανάπτυξη οι τομείς του τουρισμού, των επαγγελματικών υπηρεσιών (Professional Services),της ναυτιλίας, της εκπαίδευσης, της υγείας, του εμπορίου και των logistics-supply εφοδιαστική αλυσίδα.

Το μέλλον
Η μεγαλύτερη πρόκληση σε αυτό τον τόπο είμαστε εμείς οι ίδιοι. Ουδέποτε καταλάβαμε το τι μας έδωσε ο Θεός. Ίσως να είναι και ο επίγειος παράδεισος. Μας έδωσε ένα πανέμορφο τόπο με καλούς ανθρώπους, πολύ εργατικούς, με κουλτούρα αρχές και αξίες, αλλά δυστυχώς μας έδωσε και μια τάση αυτοκαταστροφής (ίσως γι’ αυτό χάσαμε και τη μισή μας πατρίδα). Αντί να σκεφτούμε και να δούμε πόσο τυχεροί είμαστε (μπορώ να σας παραθέσω χιλιάδες παραδείγματα) ασχολούμαστε με το γιατί και προσπαθούμε να βρούμε τρόπους αυτοκαταστροφής και πάλι. Εν κατακλείδι η πρόκληση κατά την ταπεινή μου άποψη είναι να καταλάβουμε εμείς οι ίδιοι ότι μόνο μαζί μπορούμε. Δεν υπάρχει ανταγωνισμός! Υπάρχει μόνο το ότι η δική σας επιτυχία είναι και δική μου. Αν το καταλάβουμε αυτό, τότε ναι, η Κύπρος μας πραγματικά θα γίνει ο επίγειος παράδεισος.

Το όραμα
Να συνεχίσουμε να δημιουργούμε έργα με διαφορετικότητα τόσο στην Αρχιτεκτονική, αλλά κυρίως στο concept. Επίσης, αδιαμφισβήτητα θα συνεχίσουμε την εμπλοκή μας σε νέους τομείς της οικονομίας.

Πηγή:https://inbusinessnews.reporter.com.cy/

 

Comments(0)

Log in to comment